Om Mig

Anna
Hej och välkommen till min blogg. Jag är en tjej på 24 år, som precis har tagit examen som förskollärare. När inte jobbet tar upp all min tid försöker jag att träna och även träffa mina underbara vänner. I denna blogg får du/ni läsa vad som händer i mitt liv, med mina vänner och även annat som intresserar mig...
Visa hela min profil
14 augusti 2012

postheadericon Sommaren över.

Nu är sommaren över och livet börjas om, dock som arbetssökande och i vikariepolen... Inte det roligaste. Men får gå tills ett jobb dyker upp.

Sommaren har varit bra, dock kunde de varit lite bättre väder. Lite bad och sol har vi allt hunnit med:) en tur på Tosselilla, Helsingborg, Åhus, Ystad djurpark, zoo i Köpenhamn och även en del shopping. Vår fest har planerats och genomförts. Dock ingen resa i sommar, blir London i september i stället, sen har vi Thailand i januari:)

Blir inte mycket skrivande här inne. Tappat intresset och sen knappt några läsare. Skriver mest för min egen skull.

Lite härliga sommarbilder:)

























<3 Skickat från min IPhone <3
02 augusti 2012

postheadericon Min present!

Idag har vi äntligen haft tid att fixa min present från hjärtat. En ny dator blev det:)




Snygg som bara den är den!

Annars lever livet på, har obetald semester/ arbetslös. Har skrivit in mig på arbetsförmedlingen nu. Suttit med alla papper som ska in nu ikväll. Hoppas jag har fått med alla papper som ska in. Troligt vis inte! Jag har en känsla av att jag inte kommer få ut något alls, kommer nog snart få lite jobb som vikarie får jag hoppas så jag inte blir allt för pank!

Förra veckan blev det en del bad då det äntligen blev fint väder här nere:)


Festen blev också super bra. Alla säger att de hade sååå roligt. Får vi hoppas på. Blev mkt mat över, men går att spara:)

Nu ska jag pilla lite med min nya dator:)

<3 Skickat från min IPhone <3

19 juli 2012

postheadericon 2 dagar kvar :)

Hej hej bloggen och alla (få) läsare!

Är mitt uppe i allt stök och bök inför den stora dagen på lördag, nämligen våran efterlängtade fest, men även bröllop(?) som vissa tror. De kommer ha så FEL!!

Idag är inget roligt väder ute, tur att jag bestämt mig sedan inne att storstäda idag. Behövs verkligen. Ikväll är det en massa förberedelser inför helgen som gäller. Det är roligt att fixa och trixa men det är stressigt på samma gång. Så mycket som inte går att förbereda. Tur jag har min underbara familj + Patriks underbara familj som hjälper till :) Det kommer bli suuuuper bra allt detta, längtar :)

Är färdig med skolan nu, så när som på en examination. Den är dock färdigskriven, ska bara lämnas in. Har tyvärr inget jobb ännu, hoppas det kommer nu till hösten. Inte roligt att vara arbetslös...

Nej, nu ska jag äta upp gröten och sedan sätta fart med städningen, så den blir färdig någon gång :)

( Har tyvärr ingen bild att bjuda på denna gången)
06 juli 2012

postheadericon Fredag :)


Fredag idag, men tyvärr ingen rolig fredag för min del. Bara en massa plugg på schemat idag, ska dock på bio ikväll, nya spindelmannen blev det. Har inte varit på bio på flera månader, chockerande för att vara oss.

Jag är fruktansvärt trött på skolan nu, men vet att det är så få dagar kvar och har en underbar sambo som berättar detta för mig hela tiden då jag egentligen inte orkar mer, men jag ska kämpa tills jag blöder! Endast tre dagar till som jag behöver ta mig till högskolan, två nästa vecka och sen en i mitten av augusti, endast examinationer kvar nu. Har dock en på tisdag som jag verkligen inte vill göra. Det är nog den svåraste uppgiften på hela utbildningen. Men jag SKA klara av den, jag orkar detta sista med!!

I morgon är det 50 års fest för svärmor, ska bli skönt att släppa skolan för en kväll :) Hoppas det blir bra väder så vi kan sitta ute...

Hoppas ni alla njuter av värme och sommaren, det ska jag med göra om någon vecka :)


01 juli 2012

postheadericon 2 veckor kvar:)

Jahopp, nu har jag bara två veckor kvar i skolan. Tiden springer iväg och jag har aldrig tidigare varit såhär flitig. Pluggat långt in på kvällarna hela veckorna samt på helgerna. Idag har jag skrivit ihop en av totalt fyra examinationer. Slutade på sju sidor, oppps! Måste läsas igenom och ta väck lite, skulle ligga på ca 5 sidor, hehe!

Som ni märker gör jag inget annat än pluggar just nu, gör inget då det är så lite kvar i skolan nu. Har en stor muntlig examination nästa vecka som oroar mig en hel del för, intalar mig själv att det kommer gå bra, visst har jag rätt?!

I går hann jag vara med på överraskningen för svärmor som fyller 50 nästa vecka. Hade en mysig dag med härligt väder:)

Slökollar på finalen, verkar som Spanien vinner i år igen...











Såhär ser mina dagar ut!

<3 Skickat från min IPhone <3

19 juni 2012

postheadericon 4 veckor kvar!

Nu har jag bara 4 veckor kvar i denna förbannade skolan. Är så trött på den nu, men vet om att det bara är 4 veckor kvar. Det är jobbigt att läsa så här mycket som jag gör. Har verkligen inte tid till något annat. Tyvärr fick jag prioritera lite andra saker igår, vilket relaterar till en mycket stressad Anna... Jag VET att jag kommer klara det, men vägen dit är jobbig. Ska verkligen belöna mig själv med något extra fint när jag är färdig.

I helgen hade vi fin besök från Landskrona, kom i fredags och åkte hem i söndags. Hade en super trevlig helg. Kollade på fotbollen i fredags på Olearys, i lördags var det examensfest i Tollarp och för min del var det plugg hela söndagen.

Nu ska jag strax bege mig till skolan, hoppas inte läraren blir sur, har inte fått alla böckerna ännu, så har inte kunnat läsa en bok till idag, så vad gör man? Tar igen det när boken har kommit :)




08 juni 2012

postheadericon <3

Ojj, vilken underbar dag jag varit med om. Idag var det dags för examensavslutning i kyrkan. Både min familj och P:s familj var närvarande i kyrkan och även söta Lina med familj.






Efter kyrkan fick vi känna på hur det är att vara tvåbarns förälder för ett par timmar, gick super bra:)


Nu ikväll har vi varit på restaurang med familjen samt P:s familj.



Tack söta ni för att ni ville vara med och fira min dag:)

När vi kom hem från restaurangbesöket väntade denna vackra blombukett på mig. Blev så glad, det värmde i hela hjärtat:)











Är så lycklig och glad över denna dag. Alla fina blommor och presenter som jag fått idag hade jag inte förväntat mig. Denna dagen kommer jag att leva länge på<3. Dessutom ska den firas en gång till med släkt och vänner senare i sommar tillsammans med P:s 25 årsdag
.
<3 Skickat från min IPhone <3

07 juni 2012

postheadericon Examensarbetet!

Idag var det äntligen dags för att gå upp med uppsatsen och få bedömningen av examinatorn. Det gick super bra och efter några små ändringar blir det ett VG. Är super glad och känner att det är extra roligt att stå i kyrkan i morgon:)





Fick även ett annat förhoppningsvis bra besked idag och det var att jag kommer förmodligen in på sommarkurser som jag står som reserv på. Hon jag pratade med sa att det troligt vis inte var något problem men hon vågade inte lova något, håll tummarna för mig nu:) Vill så gärna känna att jag är färdig i augusti!

Trotts denna "braiga" dag är jag genomförkyld och har näst intill lidigt mig igenom dagen med Alvedon, nässpray och näsdukar, men allt det goda har övervägt det dåliga:) Så ikväll ska jag belöna mig själv med en bra film och mysa tillsammans med mitt hjärta <3



<3 Skickat från min IPhone <3
03 juni 2012

postheadericon 3 juni!

God kväll:)

Helgen har varit fullspäckad, som vanligt i vårt liv. Fredagen bjöd på kall fotboll, hade till och med vinterjacka på mig, helt otroligt, den 1 juni...


Lördagen bjöd på 30 års fest för P:s kusin, kallt som attans även där, (satt ute)



Och idag har det varit konfirmation, och det var behagligt väder:)

Nu väntar jag på att finalen av Big Brother ska börja. Hoppas att Hanna vinner:)

<3 Skickat från min IPhone <3

28 maj 2012

postheadericon Måndag morgon!

God morgon!

Nu är det måndag och ny vecka väntar:) jag har min sista lediga dag idag innan det är en massa skola som väntar på mig. I morgon är det jobb och på onsdag kommer opponeringsschemat ut, så då blir det till att börja opponera på arbetet som vi blir tilldelade. Nu är det inte lång tid kvar tills jag står där i kyrkan och tar "examen". Skrämmande men ändå skönt!

I förra veckan lämnade jag in min telefon på lagning, saknar den som bara den nu. Svårt att vara utan internet som jag är så van vid att alltid ha med mig. Har fått en "låne" telefon så länge...






Jag hoppas att telefonen kommer i veckan så jag kan känna mig hel igen, hehe!

Nej nu måste jag ta tag i alla måsten här hemma innan jag ska ut i det fina vädret, underbart att jag har haft turen och få vara ledig nu under alla dessa fina och varma dagar. För jag slår vad om att det kommer vara super bra väder under de veckorna jag ska läsa i sommar...

- Posted using BlogPress from my iPad

19 maj 2012

postheadericon H&M


Efter ett par veckors väntande har nu ÄNTLIGEN klänningen kommit in på H&M och jag gjorde en beställning direkt. Vi ska på bröllop i sommar och den passar perfekt.

Visst är den fin:) Hoppas bara att den kommer passa. Annars går det nog att lägga upp och sy in den om det skulle vara så:) Detta gjorde verkligen min dag lite extra bra idag :)
18 maj 2012

postheadericon Fika i stan!

Har precis kommit hem från en trevlig kväll med Smulorna! Har varit på China Wall och sedan snackat en massa skit på House Of Bagels. Alltid lika trevligt att få träffa er tjejer:)

Idag skrev vi det förhoppningsvis allra sista på arbetet. Ska bli skönt med en LEDIG helg från allt skolarbete:)

Var både på fotboll och handboll förra veckan:) fotbollen var det MFF-HIF. MFF vann med 3-0. Gött:)







Så klart kunde inte HIF fansen hålla sig utan att hitta på bus. Så här såg det ut precis när matchen skulle börja...







Handbollen i Malmö arena. Där IFK mötte Sävehof. Tyvärr blev det förlust för IFK:(

I morgon blir det Landskrona för att kolla på Championsleague finalen med Tonny & Jenny hemma hos dem. En lugn kväll med andra ord:)

<3 Skickat från min IPhone <3

Location:Tegelbruksvägen,Kristianstad,Sverige

10 maj 2012

postheadericon Äntligen!

Det var ett tag sedan jag skrev. Ser att det inte är många som läser, lite tråkigt, så inget sug direkt för att skriva. Tycker bara jag skriver om tråkiga saker. Förslag någon på vad jag kan blogga om?

Idag eller i morgon bli vi klara med uppsatsen. Vi/jag är super nöjd och det har varit en bra studie vi fått bra:)

Jag håller på att söka en massa jobb nu, håll tummarna för mig att någon nappar:)

Jo, kom in på två sommarkurser och är reserv nr två på den tredje, så hoppas att jag kommer in på den med, då blir detExamen den 16 Augusti!! Så lycklig och stolt över mig själv.






Solade härom dagen, underbart med varmare väder:)

<3 Skickat från min IPhone <3

23 april 2012

postheadericon Måndag ochny vecka

Ojojoj, vad tiden springer iväg. Jag hinner inte ens med. Nu är det måndag igen och helgen försvann alldeles för snabbt. Kommande vecka består bara av att skriva examensarbetet. Vi har den sista intervjun i morgon sen kommer vi till det roligaste. Då vi ska analyser allt vi kommit fram till. Hitta likheter/skillnader. Det roligaste med hela arbetet :) Men nu i eftermiddag/kväll har jag sammanställt en 50 minuter lång intervju. Tog mig fyra timmar. Inte alls roligt.

Annars har jag inget roligt att berätta, tiden springer iväg. Är i skolan, tränar, äter och sover. Hinner inte med mycket mer, tyvärr!!

En bild från dopet i lördags.


22 april 2012

postheadericon Stockholm!

Sitter i bilen sen några timmar tillbaka, då vi är påväg hem från Stockholm. Varit på dop hos min kusins barn, sötaste unge! Har haft en super trevlig helg, är super nöjd!

Resan upp i fredags gick snabbt då jag gjorde skolarbeten hela tiden, men idag går det inte alls. Mår illa hela tiden, synd för jag har mkt som behövs göras. Får ta det i morgon kväll i stället:(.





Denna urläckra klänning från H&M vill jag ha. Stl på bilden är för stor och behöver en stl mindre. Ringt runder till alla butiker i Stockholm, alla är slutsålda lika så på deras hemsida. Vi har blivit bjudna på bröllop i sommar så hade varit perfekt till det:) Hoppas verkligen att jag kan gå tag på den på något sett. Vill så gärna ha den.

Usch nej nu måste jag kolla på vägen...

<3 Skickat från min IPhone <3


15 april 2012

postheadericon Söndag!

Händer inte så mycket i livet för tillfället. Håller på med Examensarbetet som tar all min tid. Men hinner i alla fall med träning nu som jag inte gjort tidigare. Helgen har varit lugn, jobbade några timmar igår och idag ska det bytas däck på bilen.

Patrik spelade sin första match i fredags, förlorade ned 2-1. Synd! Så nu är det match som gäller varje helg. Skönt att komma iväg på helgerna:)





Fredags fikan, för att motivera skrivandet;)

<3 Skickat från min IPhone <3

05 april 2012

postheadericon Glass!

Är man hemma själv får man lov att unna sig något gott:)

Glass med hemmagjord chockladsås, supet gott.




<3 Skickat från min IPhone <3

postheadericon Skärtorsdag

Har varit flitig med examensarbete idag. Fick mycket gjort i förmiddags, har även hunnit städa av här hemma. Känns skönt. 

Strax ska jag upp en runda till stan, min pappa fyller år i morgon så behöver hitta något till honom :) 

I morgon ska jag äntligen jobba igen, denna gången i Åhus i köket. Där jag trivs så himla bra. Skönt att kunna hoppa in någon dag då och då. På kvällen blir det fest :)

Det ser ut att vara ett underbart väder idag, det får vi hoppas på. Ska cykla in till stan hade jag tänkt mig.

Ha en trevlig långhelg.

GLAD PÅSK!!!!

Sökte på Google efter Glad påsk bilder, då kom denna bilden upp som nr 1, blev chockad för det är jag som gjort den en gång i tiden. Vilket sammanträffand. :)

04 april 2012

postheadericon Möte.

Mötet i morse gick bättre än jag hade förväntat mig. Om jag har tur och kommer in på de andra kurserna i listan som jag sökt så kan jag tillgodoräkna mig en 7,5 kurs i specialpedagogik och en 7,5 poäng i didaktik. Så kanske att det blir en examen i sommar i alla fall :) Det hade varit så skönt :) I såfall läser jag tre kurser under sommaren. MEN det får det vara värt :)

Nu ska jag äta lite lunch, sen ska jag iväg på ett annat möte. 


Idag har jag även börjat leta litteratur till vårt examensarbete, så nu är det fullt upp med det. Men roligt är det :)
03 april 2012

postheadericon Ett tråkinlägg!


Skrev för någon dag sedan att jag hade en tråkig sak att berätta. Nu har jag tid att skriva då det är en lång historia. 

För någon vecka sedan fick jag reda på att en av mina sommarkurser som jag sökt har ställt in, och det innebär KAOS för min del. Eftersom jag inte får ihop poängen i de olika ämnesområdena som man måste ha. Tanken var att jag skulle få 15 hp i didaktik och 15 hp i svenska, men så la dem ner svenska kursen och finns ingen annan svenska kurs att läsa förutom den jag sökt. Så för min del innebär detta nu att jag behöver läsa en svenska ska kurs med 7,5hp till hösten. Så den där examen som jag längtat så länge efter blir kanske inte fören i januari nu. Det känns mindre kul ska jag säga.

MEN det finns en bra sak i det hela och det är att jag kan läsa kvällskurser och på distans så jag kan, om det inträffar, jobba under tiden men kommer då att bli anställd som barnskötare och få mindre lön under en tid. MEN det gör inget, bara jag får ett jobb så är jag nöjd :)

I morgon ska jag på möte med yrkesvägledningen och ta reda på mer vad som gäller samt vilka kurser som jag kan tillgodo räkna mig och fick höra idag att man kunde kombinera ämneskurserna också. OM det går, har jag en chans att ta ut examen i Augusti som det är tänkt, så håll tummarna för mig nu:)

Mitt underbara hjärta <3
01 april 2012

postheadericon 1:a April!

Nu är vi inne i en ny månad och tiden bara springer iväg. Om två månader tar jag examen och kan efter sommaren börja jobba. Känns helt sjukt.

Idag skrev jag färdigt både examinationer som ska in på tisdag, känns underbart nu! Tar mig en välbehövlig sovmorgon i morgon;) sen är det full fart på examensarbetet som gäller.







<3 Skickat från min IPhone <3

postheadericon Snabbt över..

Nu är tjejmiddagen över, eller ja för ett par timmar sedan redan... Det är många timmars förberedelse för att sedan försvinna snabbt... Vi hade trevligt och mäta blev vi  :)




 Förrätten som bestod av skinka och broccoli paj (Glömde ta kort på de andra rätterna...)



Fick fina presenter. Detta fina ljusfat och...



Dessa super goda marsmellows med jordgubbssmak och socker på. Kunde inte låta bli att smaka och super goda var/är dem.


Kycklingarna fick också titta fram till dagen och kommande helgen i ära...


Köksbordet med ny duk och nu nya dekorationer tillsammans med de nya gardinerna. Snyggt blev det :) 
Tack söta ni för en trevlig dag och de fina "värd" presenterna.. Hoppas inte det dröjer så länge innan nästa middag blir av.
31 mars 2012

postheadericon Tjejkväll!!

Ikväll är det dags för tjejkväll hemma hos mig. Har fortfarande inte bestämt vilken mat jag ska bjuda på. Har helt glömt bort den biten, men det löser sig. Har några funderingar!

Veckan har gått bra och nu är praktiken över. Godkänd blev jag också av både min lärare och handledare. Så nu är det bara två stora examinationer på tisdag och examensarbetet kvar, wihooo!

Har en tråkig sak att berätta, men tar inte det idag. Hinner inte för jag har en miljon saker att göra inför kvällen, bl.a. Bestämma och handla hem maten.

Bjuder på en bild, tagen i tisdags. Sommar???






<3 Skickat från min IPhone <3

26 mars 2012

postheadericon Nervöst!

Nu äger även vi en IPad. Hjärtat har väntat länge på att den nya IPad 3 ( Nya IPad) skulle släppas och igår var vi/han snabb på att köpa en :) snygg som attans är den.




Glad är han:)

I morgon är det dags för mitt lärarbesök och det finns några fjärilar i min mage redan nu. Hoppas att det går bra i morgon :)


Grillade utomhus för första gången i lördags, super gott var det.







Som vanligt är det fullt upp om dagarna så lite glest mellan inläggen, tyvärr!
Ha en bra dag!

23 mars 2012

postheadericon Vilket väder!

Ville bara kika in och säga vilket underbart väder vi har i skåneland idag. Varit ute med förskolan hela eftermiddagen (och förmiddagen ) och jag känner det om kinderna nu att solen tar mycket :) Blir en utedag i morgon med då hjärtat mitt spelar match :)

Annars är det bra med mig. Måste plugga en massa denna helgen som kommer. Ligger efter i min planering. Men det löser sig. För övrigt väntar vi besök om en stund, trevligt :)

Ha en trevlig helg :)

20 mars 2012

postheadericon God kväll.


Har så mycket med både skolan och praktiken nu så tyvärr får allt annat komma i andra hand. Lite tråkigt, men det är det sista som ska göras nu så det är bara att bita i det sura äpplet... Nu är det bara denna och nästa vecka kvar på praktiken sen har det gått fem veckor och har bara examensarbetet kvar att göra. Ser fram emot det:)

Annars är det bra. Var i Ullared i helgen, hittade massor till både mig och hjärtat. Är super nöjd. Plugg hann jag också med i helgen, men tyvärr inte mycket mer. Inga roliga saker som händer i mitt liv för tillfället. Bara en massa plugg heeeela tiden :( men har en del roliga saker att se fram emot, bl.a. Två dop och ev ett bröllop:)

Ha en bra kväll, kram

<3 Skickat från min IPhone <3

13 mars 2012

postheadericon sjukling...

Vaknade i morse och hade super ont i halsen. Så valde att stanna hemma idag. Vilket har varit bra då jag har fortfarande ont i halsen, men inte lika mycket som jag hade i går och i morse. Hoppas på att det släpper under natten. 

Eftersom jag varit hemma hela dagen har jag passat på att ringa en del samtal och även börjat skriva på en hemtenta som ska in direkt efter praktiken. Skönt att ha det gjort:)

Vilket underbart väder det har sett ut att vara idag. Har då tyvärr inte varit ute så mycket idag som jag velat. Tankat bilen och bortom affären en snabb runda hann jag med. Hoppas det blir lika varmt och skönt i morgon så vi kan vara ute hela eftermiddagen på förskolan, för jag ska dit i morgon igen har jag bestämt.

Bjuder på en fin vår bild som jag själv tagit :)



 

12 mars 2012

postheadericon Jag är inte...

Nej jag är inte död... Har bara sjukt mycket att göra om dagarna, tiden räcker inte riktigt till, till allt som jag vill göra.. Praktiken går bra och skolan flyter på bra.

Måste fråga er en sak, när jag ska gå in på min blogg på Iphonen kommer jag in på min gamla "hedder" och en helt annan stil på bloggen. Är det någon av er som testat från telefonen och om det blir samma sak för er? Har testat från P:s telefon med, blir samma sak där..

Melodifestivalen som vi var på i Malmö för två veckor sedan var super bra. Vi satt inte så långt fram men vi satt precis bredvid "grennroom" och hade Danny ca 3 meter bredvid mig. Dåliga platser kan man inte kalla det :)

Tack världens underbaraste för mina fina julklapp, resa, biljett och mat betalt, inte en krona la jag på denna underbara eftermiddag/kväll :)




Såhär fin är scenen innan artisterna dyker upp :)

Kladdade lite med färgerna i kameran, men snyggt blev det!
 Danny, innan hans uppträdande.


Såhär nära satt vi greenroom. Det är INTE zoomat...



Helgen har flutit på bra. Haft en riktig slappe helg. Vilket har varit super skönt. Har fått alla dagisbaciller nu, så varit förkyld i halsen och grymt ont i halsen idag. Så tråkigt, men det är förväntat! 

Ha en bra kväll!
07 mars 2012

postheadericon Besök!

I morgon är det dags. Då är det den viktigaste dagen i mitt liv skulle jag tro. Jag får besök från min lärare. Blir jag inte godkänd i morgon får jag göra om praktiken och då får jag vänta till nästa termin och kan då inte ta examen och hela livet blir framflyttat... Så det är en stor dag som står på spel. Är så j*vla nervös. Hoppas innerligt att allt går bra i morgon. Håll tummarna för mig är ni snälla!!

Nu har äntligen mitt favoritprogram börjat, Greys Anatomy! Dubbelavsnitt idag, kommer vara trött i morgon...




<3 Skickat från min IPhone <3



24 februari 2012

postheadericon Nu jäklar!!

Nu har jag gjort mitt för en tid framöver. Nu är tentan gjorde och det känns ändå ganska så bra. Men svårt att veta hur läraren kommer rätta detta. Jaja, håll tummarna för mig att det i alla fall blir godkänt :)

Om en stund ska jag cykla (eller flyga) in till stan, för att unna mig lite shopping och lite andra små saker som ska göras. Ska sedan möta upp Lina och Jacob för en mysig liten fika. Ska bli trevligt. Kvällen bjuder på bara slappa saker hoppas jag. Ska inte ens laga mat ikväll. Har paj kvar sedan igår som jag ska äta. Så jag bara kan få njuta av min lediga fredagskväll...

För resten, utanför porten där nere har det ploppat upp snödroppar, nu är det VÅR!! Det är skönt väder ute, synd bara att det ska blåsa. Men jag njuter av solen :)

Ha en bra dag :)

Morgondagen bjuder på Melodifestivalen live i Malmö. Fick det i julklapp av min underbara sambo :)