Om Mig

Anna
Hej och välkommen till min blogg. Jag är en tjej på 24 år, som precis har tagit examen som förskollärare. När inte jobbet tar upp all min tid försöker jag att träna och även träffa mina underbara vänner. I denna blogg får du/ni läsa vad som händer i mitt liv, med mina vänner och även annat som intresserar mig...
Visa hela min profil
26 februari 2010

postheadericon Smått panik...

Igår glömde jag min mobil hemma hos mina föräldrar (ska hämta den idag)... OCh nu verkar det som om Patrik fått med sin hemtelefonen till jobbet, för jag kan ikke hitta den här hemma, har verkligen letat över allt (känns det som) Nej jag hittade den nu:) Den låg inne på toaletten, va fan gjorde den där inne? Inte det första stället man tänker på att leta, hehe!!
Nu blev jag glad, annars känner man en viss panik som stiger inom en..

I eftermiddag ska jag ha lunch dejt med mina gamla klasskompisar, det ska bli trevligt! En liten shoppingrunda kanske man hinner med också? Sen ikväll blir det fest, för idag fyller Fredde 19 år:) HURRA!! I morgon blir det kalas, för då fyller Kevin 4 år, HURRA! Sen blir det tydligen tjejkväll i Viby på kvällen, trevligt det med!!! SÖndag blir det bara att slappa och plugga:(
25 februari 2010

postheadericon nu..

är jag förbannad. Det var 2 veckor sedan min telefon kom in på verkstaden (har följt den på postens hemsida), så fick jag ett sms av El-giganten idag, om att den hade kommit på verkstaden idag. Så jag ringde upp, och då berättade dem att dem höll på att byta verkstad, och därför det tagit så lång tid, MEN HALLÅ???? Folk vill väl för fan ha sina produkter ÄVEN om dem byter lokal??? USSH.. är så förbannad över alla dessa jävla saker som går sönder, att dem aldrig kan laga dem under rimliga tiden.. FAN för det!!!
23 februari 2010

postheadericon Ångest & ingen mottivation

Just nu känns inget bra. Jag har ett svenska arbete som måste skrivas, en hel bok ska som ska läsas ut och en massa andra saker. Men tyvärr har jag ingen ork. Just nu är det mest arbetet som biter sig fast i mig, jag har fått så kallas "skriv kramp" vet inte vad jag ska skriva.. Kommer inte på något bra och bara raderar det hela igen. Hur ska jag göra för att få fart på detta skrivande? På lektionen hade vi bra genomgång av allt, men det nådde inte redigt fram till mig. Jag ser bara på hur andra skriver och tycker det låter så himla bra, men jag då? Varför kan aldrig jag få till bra saker?

Men jag ska vara glad över att jag kommit så långt som jag gjort i min utbildning. Trodde aldrig att jag skulle klara av att läsa på högskolan, men SÅ farligt är det inte, när man väl kommer in i det. Visst finns det dåliga stunder då man tycker allt är pest & pina, men det går över. Man måste ta en sak i taget (som jag inte gör just nu, bara för att annars hinner jag inte med allt som ska hinnas med) och bara ta det lugnt...

I morgon är jag ledig, och hoppas på att få tillbaka lite av motivationen till att skriva arbetet. Arbetet ska inte vara på mer än 3-4 sidor, har fått ihop nästan 1 sida nu, men det är ändå en hel del till som ska dit, sen ska det rättas och fixas till, så vi får väl se hur detta kommer att sluta? Inte bra har jag en känsla av!!!!
22 februari 2010

postheadericon Duktig

Idag har jag varit duktig, hunnit med en hel del-- Först fixat lite små saker, sedan handlat och nu har jag städat.. Är grymt hungrig, men orkar inte resa mig.. Hmm får ta tag i det där snart tycker jag! Ska inte göra så mkt i kväll. Ska njuta av att jag har en "ledig" kväll ikväll. Allt är redan gjort tills i morgon. Skulle kunna göra en hel del, som ska göras till nästa veckan, men ibland måste man unna sig en ledig kväll, tycker ni inte det?

Kom bara och tänka på en sak, för någon vecka sedan så köpte jag dem nya Ballerina kladdkaka (för att Sara hade skrivit att dem var fruktansvärt goda) och jag kan inget annat än att hålla med! Jag tror jag åt upp hela förpackningen på en dag.. GUD dem är bara för goda! Tack Sara för att du skrev om dem, annars hade jag inte vetat om att dem fans:)
21 februari 2010

postheadericon Söndag...

Nu är jag väldigt trött. Har suttit och läst en himla massa i eftermiddag, Tror det har varit uppemot 200 sidor, drygt. Men det ska vara läst till i morgon.. men i alla fall så är jag färdig med detta nu "tjoho"! Ska strax laga mat, för att sedan ha söndagsmys med mitt hjärta..

Precis som alla andra sp är även jag sjukt trött på all förbannad snö som vi har, tyvärr så ska det komma ÄNNU mer både i morgon och under veckan. Tror aldrig jag sett såhär mkt snö innan, joo, när jag var i Gällivare, men inte här nere... På ett sätt kan det vara skönt att ha snö, i stället för den där typiska Skåne vinterna, med +2 och piskande regn, och stormbyar.. Nej då föredrar jag nog snön... Problemet är bara sen när allt smälter, hur ska detta sluta? tur att man inte bor i hus eller på markplan, för förhoppningsvis slipper vi väl detta problem? skulle väl vara i såfall om taket brister, haha! Men det får vi hoppas att det INTE gör!!!

I morgon är det skola som vanligt, funderar på att träna efter skolan.. Känns väldigt skönt och befriande efter åt:) Blir även då en massa plugg, har en del i skolan just nu, eller denna veckan, sen lugnar det ner sig lite, vilket ska bli väldigt skönt:)

Hittade denna gamla bilden på mig...:)
17 februari 2010

postheadericon Fältdag,..

Idag har jag varit på min praktikplats, och haft en så kallad "fältdag" har hunnit med två observationer idag, känner mig stolt. Det går framåt i alla fall, vilket känns väldigt skönt. I morgon är jag ledig, och då ska jag ta tag i en massa plugg. Har en del arbeten som man skulle kunna börja på, men får se hur mkt jag orkar.. Ska tvätta under tiden med.. brukar inte bli så mkt av skolan då, mkt som ska hinnas med. Annars så funkar det väl hyfsat bra. är fruktansvärt trött nu bara, jobbigt att vara bland 16 barn, men samtidigt bara ÄLSKAR jag det. Det märks att man har gjort ett positivt intryck på barnen, för när man kommer på morgonen så av vissa får man en bamse kram medans av andra man bara får ett leende, men det värmer även det!! Längtar så tills jag får börja jobba inom detta!!!

En sak som jag tycker är väldigt positivt med detta jobbet, är att man inte behöver ta med sig jobbet "hem", som man behöver på vissa andra jobb. det är skönt att kunna lämna det där, utan att tänka på vad som kommer hända och liknande. Visst kommer man kanske att ha något barn i huvudet, som man är extra orolig för, men inget som man behöver lägga mkt vikt på! Det är väl samma sak med detta jobba (i köket), där kan man med lämna jobbet på "jobbet" så att säga, men det var/är ett tungt jobb...

På tal om jobb, så kommer jag sommarjobba i Åhus som vanligt, tyvärr har jag fått den STORA äran att jobba MIDSOMMAR.. Suck, pust och stön.. Vill helt inte det, men vet att det blir goa pengar, som jag kommer att behöva. Men samtidigt vill man kunna umgås med nära och kära.. Kan hoppas på att Patrik med kommer att jobba midsommar...

nej nu är jag så trött, mina ögon går i kors.. Så nu säger jag godnatt och sov gott alla.. För det kommer jag att göra i alla fall!!

Längesedan jag skrev detta, men jag har väldens underbaraste "man" , som jag kallar honom! Är så glad över att han finns vid min sida, ALLTID!!

Ps: kollade på en Beck-film(Flickan i jordkällan) idag, och vet ni vilken som var "gäst" skådis i den.... Jo...... Björn Gustavsson. Snacka om att man blev förvånad!!!!
16 februari 2010

postheadericon Tisdag..

Eftersom alla i gruppen inte var färdiga med uppgiften som skulle diskuteras nu på förmiddagen, så börjar jag inte förens halv 1, vilket relaterade till ännu en sovmorgon, det gillar vi skarpt!! Annars är det Svenska på schemat, när jag kommer till skolan. Inte så värst skoj, men det funkar, Man lär sig en himla massa i alla fall!!!

Igår var jag ledig.. Fixade en del saker till skolan, och sedan åkte jag in till stan en snabb runda med mamma.. Handlade, och sedan gjorde jag koldolmar, ååå va gott det är:)

Nu snöar det även idag, hur länge ska dteta hålla på nu? Jag vill ha vår som alla andra!! Som dem skriver i tidningarna, när allt ska smälta, så kommer det bli en massa översvämningar, USSH för det!!
15 februari 2010

postheadericon Grattis..

Vill ägna en stor gratulation till min älskade vän Lina som igår FÖRLOVADE sig med Roger!!! Är så himla glad för er skull!!!

Igår var det kalas om stod på schemat. Ett trevligt och lyckat kalas enligt mig.. Linnea har blivit en stor tjej nu 1 år!!!

Vaknade med en förkylning idag, så det blir ingen träning för mig i eftermiddag som jag hade hoppats på.. Får sitta hemma och läsa en massa i stället. Måste åka till affären och köpa potatis, för idag ska vi äta koldolmar, som jag har längtat!!!

Vill ägna en liten tanke till tjejen som blev påkörd utanför Viby i går natt, mkt tråkigt.. Känns väldigt hemskt att man umgåtts med henne under hela kvällen, och sen bara är hon borta...
13 februari 2010

postheadericon Uppvaktad..

Fick frukost på sängen av min älskade sambo i morse, mysigt! Åkte även in till stan, då jag fick välja en sådan "färgad" klocka, blev en lila, den som jag tyckte vad snyggast (inte för att den var lila, det var konstiga nyanser på dem andra)! Har städat och fixat lite här hemma. Nu sitter jag och tar det lite lugnt, ska strax måla naglarna och mysa med mitt hjärta, för sen ska vi skiljas åt för ikväll.. Han ska hem till Jocke på grabb kväll, och jag ska till Viby med Zarah på någon fest, kanske utgång med? I morgon blir det kalas i Bjärnum, tyvärr så får vi åka tåg, för min bil kan inte köra så långt, men kan åka med fFedrik dit, för dem var tvungna att hämta tårtan, som vi egentligen skulle hämtat åt dem, men ni fick det bli såhär denna gången, tyvärr!!!
09 februari 2010

postheadericon Frustrerad..

Kan man säga.. Detta året har inte börjat bra.. Det känns som om detta kommer vara vårat "otursår", börjar med att min mobiltelefon går sönder (får köpa en ny), sedan att det är inbrott i bilen, efter det går strömsladden sönder till den bärbara datorn, efterosm bilen stått still i över 3 veckor, så har en vajer på ena hjulet hoppat av, så den går inte att köra med (fortfarande). Köpte en ny mobiltelefon för drygt en m¨nad sedan, men nu har ÄVEN den gått sönder, så nu är den på lagning, medans den andra ligger ute på blocket, verkar ha en intresserad nu;) Känns bra.. Men som ni märker är det det ena med det andra som händer, och det har bara gått 2 månader på detta året, hur ska detta sluta??? Är så trött på allt jävla teknikskit just nu, som bara ska gå sönder, och ligga och kosta en massa pengar, som man egentligen inte har råd med....

Nej nu får vi vara lite mer positiva... Ska gå och läsa en 50 sidor tills i morgon nu! Ikväl blir det mina hemmagjorda biffar*mums*!!!!!
07 februari 2010

postheadericon Lördag!

Såå igår hände det inte alls för mycket, cyklade hem till Tonny för att låna deras cykelpump, passade även på att gratulera honom med, som fyllde år igår:) Sedan blev det en fika inne hos deras granne (Patriks mamma), efter det städade jag här hemma, gick ner med alla julkartonger (som vi fortfarande inte hade gjort), sedan begav vi oss hem till Jocke som jag hade flyttat in i sin lägenhet, en mysig sådan! Idag vet jag inte redigt vad som händer, pratade med mamma och pappa om att kanske gå en runda nere på stranden i Åhus, men vi får se om det blir eller ej. Men i vilket fall så måste jag läsa en jäkla massa idag!!
05 februari 2010

postheadericon Fredag= Fredagsmys!

Japp idag är det fredag, och lilla Anna har vaknat på en bra sida idag:) Fick reda på mitt betyg på den Vetenskapliga Rapporten, och det blev min sann ett VG på den, skit glad är jag:)

Har hunnit läsa lite grann nu på förmiddagen, och snart ska jag bege mig in till stan för att först hjälpa mamma med att prova ut nya glasögon, och sedan träffa Zarah och Lina för en fredgasfika:) Annars i helgen händer det inget ALLS, inte ett skit planerat, någon som har något förslag kanske?

Nej måste hinna läsa lite till innan jag ska bege mig..
03 februari 2010

postheadericon Massa snö

Igår var det en mysig dag tillsammans med barnen, fick även åka lite pulka tillsammans med dem, mkt trevligt! Som ni alla vet så var inte vädret det bästa på kvällen, så vi/jag stannade inne. Fick även veta att bilen inte går att köra med, eller BÖR inte köras med, luktar bränt när man kör, inte bra alls. Så nu är vi utan bil IGEN...

Min bror och hand flickvän körde av vägen igår, och pajade mappas bil, så nu är dem med utan en av sina bilar, så det kommer ta ett tag innan vi får bil igen, vilket är väldigt tråkigt. Men man får leva med det.

Idag har det inte hänt så värst mkt, varit i skolan och fixat lite med min handdocka, den är så ful så, men har inget bra namn på den, någon som kan komma med ett förslag? Det är en prinsessa för er som undrar. Varit och tränat idag med, och nu har jag precis slängt i mig en liten lunch, ska strax sätta mig för att läsa, har en massa att läsa, men kommer nog hinna ikapp en del idag får jag hoppas...

I morgon fyller min mormor 85 år:) SÅ då blir det kalas, så efter skolan beger vi oss till Näsum, ska bli trevligt:)
02 februari 2010

postheadericon God morgon!

Idag är det Fältdag som står på schemat. Vi ska ut till våra praktikplatser och observera lite saker, ska bli spännande...

Läste dock att det ska bli snöstorm IGEN idag, mindre kul. Jag är väldigt trött på det där med snö nu, så tycker det kan bli vår och sommar nu! Men det dröjer säkert lääänge till! I eftermiddag/kväll kommer svärmor hit, äta mat och kolla på Beck som vi brukar göra, ska bli mysigt!!

Nu ska jag borsta tänderna, oh sedan plocka ihop varma kläder, för vi kommer säkert vara ute idag!!
01 februari 2010

postheadericon Jobb och massa annat..

Som ni märker har jag haft fullt upp, har inte haft tid att skriva.. Har knappt varit hemma under hele helgen...

I fredags så var jag först och handlade, sedan köpte vi Pizza, och sedan slappade vi bara hela kvällen. Patrik somnade vid 9 och sedan var det dags för mig att lägga mig vid 10, för denna helgen har jag jobbat. Så i lördags var det upp tidigt, för att bege sig så snällt till jobbet. Tyvärr så sov jag väldigt dåligt på natten.. Jag är så himla rädd att jag ska försova mig. Sen hade pappa sagt att det skulle bli mkt snö under natten, så då var man orolig för det, för man skulle ändå köra ända till Åhus, det är ju ändå en bit att köra. Men fram kom jag, lite tidigare än vanligt. Men det gick det med. Efter det hem för att äta lite, sedan skulle jag och Lina hem till Sara i Tollarp för en liten mysig tjejkväll. Som sagt, synd att vi inte kunde stanna så länge, men så blir det ibland, bättre lite än inget alls. Fin lägenhet ni hade med, STOR var den!!

Japp, sen var det dags för sängen igen, men kunde inte sova, så somnade vid halv 1 då Patrik äntligen kom till ro och la sig. Är så fruktansvärt nervös när jag ska jobba helg, väldigt jobbigt och irriterande, varför måste det vara så???

När jag sedan väl hade slutat, så ringde jag till mappa och frågade hur det gick med min/våran bil, och den var FÄRDIG, så nu har jag äntligen min egen bil, känns väldigt skönt:) Sedan körde jag hem för att äta lite grann, sedan skulle jag hem till Elin på en annan tjejträff tillsammans med min gamla basgrupp, så mysigt vi hade det. Det är så himla mysigt att träffa er. Vi har verkligen "funnit" varandra. För vi går så bra ihop, känns väldigt skönt:=) Sen var det dags för sängen igen, och sen var det måndag.. Men inatt sov jag väldigt gött, och var fruktansvärt trött när jag vankade. Men dagen har gått fort ändå..

Idag har vi börjat med våra handdockor, som vi ska lära oss att använda vid ett senare tillfälle. Jag har gjort en prinsessa. Men jag har inte döpt henne ännu, något förslag på namn? Har även varit duktig och handlat idag med, så nu har vi massor med mat hemma, så nu måste vi hålla oss till det med:) Har lagat god lax, och även diskat idag.. Så nu sitter man här, fast att jag har en massa att läsa, som skulle varit läst till idag och även till i torsdags, så jag har att göra.. Men orkar finns inte där.. Men måste ta tag i detta nu, känner jag!

Ussh jaa, nu blev det ett långt inlägg, kände att jag var tvungen att babbla av mig...

Förresten, varför är man sådan (eller jag) att man alltid ska gnälla en massa? Varför inte bara se att man har det så fruktansvärt bra som man egentligen har? Kolla bara på dem i Haitit, det tog 40 sekunder sedan var allt borta för dem, tänk om man hade haft det så, då hade man kunnat få klaga, men inte jag. Jag MÅSTE skärpa mig med det, se det possitiva i allt, i stället för det negativa. Men hur ska man lära sig det??